color-report-trends-fall-winter-2016-2017

TOP 10 MODEKLEUREN Herfst / Winter 2016-2017

7 augustus 2016 11 Comments

Ladies! Ik weet dat het nog zomer is maar vooruitkijken naar de trends voor aankomend seizoen vind ik gewoon veel te leuk om te doen. Zoals jullie onderhand al gewend zijn blik ik eerst terug en daarna laat ik jullie de 10 trendy kleuren voor de herfst en winter van 2016 zien. Altijd handig om rekening mee te houden als je in de sale gaat shoppen bijvoorbeeld.

color-report-trends-fall-winter-2016-2017

Allereerst wil ik even duidelijk vermelden dat de top samengesteld is door Pantone en het beeldmateriaal van Vogue!

Terugblik modekleuren lente / zomer 2016
De top 10 trendy kleuren voor  de eerste helft van 2016 zijn heel uiteenlopend; van koel, zacht tot fel en warm. Voor ieder zit er dus vast wel een kleurtje bij die tot de verbeelding spreekt! De kleuren die Pantone uit riep tot de meest trendy kleuren waren; Limpet Shell, Snorkel Blue, Serenity, Green Flash, Buttercup, Fiesta, Peach Echo, Rose Quartz, Iced Coffee en Lilac Grey. Wil je het artikel nog eventjes teruglezen dan kan dat via onderstaande link:

MODEKLEUREN Lente/Zomer 2016

Vooruitblik modekleuren herfst / winter 2016
Behalve mintkleur Limpet Shell komen bijna alle kleuren terug in een najaars jasje. Als je de artikelen naast elkaar legt weet je wat ik bedoel. Net als afgelopen seizoen zijn de kleuren heel variërend, van neutraal tot heftig en van koel tot heel warm.

De kleur waar ik deze top 10 mee af trap is: Riverside. Je zou Riverside kunnen omschrijven als een zachte, medium donker blauwe kleur die niet erg opvalt tussen andere blauwtinten. Riverside kun je daarom prima als basiskleur gebruiken in je outfits. De kleur komt qua toon in de buurt van Serenity, verkozen door Pantone als één van de twee kleuren van het jaar.

Kleuren waarmee je Riverside goed kunt combineren is; Sharkskin, Airy blue, Potter’s clay, Spicy mustard, en Warm taupe. Daarnaast past de kleur ook goed bij wit en andere tinten blauw.

RIVERSIDE

riverside-pantone-fall-winter-2016-2017

Alexis Mabille / Alexis Mabille / Alex Mabille

De volgende kleur is nog onopvallender dan Riverside. Deze tijdloze, medium donker grijze kleur heet Sharkskin. Net als Riverside is deze kleur een prima basis voor outfits. De kleur komt goed tot zijn recht met (gebroken)wit zoals je kunt zien in de collage.

Sharkskin kun je ongeveer met alle kleuren ( ook uit deze top 10) combineren. Bruintinten staan alleen minder goed bij deze koele tint.

SHARKSKIN

sharkskin-pantone-fall-winter-2016-2017

David Koma / David Komad / David Koma

Wederom een koele kleur. Airy blue is hele zachte lichte kleur blauw die mij een stuk meer aanspreekt dan Riverside. De collage maakt de kleur haast een beetje aaibaar, maar dat komt ook grotendeels door de stoffen die in de collectie gebruikt worden.

Airy blue kun je goed combineren Sharksin, Potter’s Clay, Aurora Red, Spicy Mustard, Dusty Cedar en Warm Taupe.
Zwart, wit en andere tinten blauw matchen ook prima bij dit zachte kleurtje.

AIRY BLUE

airy-blue-pantone-fall-winter-2016-2017

Balmain / Balmain / Balmain 

Next up is Potter’s Clay. Hoewel deze kleur mij sterk doet denken aan de jaren ’70 (niet mijn stijl) vind ik deze roest oranje kleur toch zeer mooi! Potter’s Clay is een mooie najaarskleur dat bij elk huidtype staat.

Potter’s Clay geeft je outfit een sterke basis. Je kunt de kleur goed combineren met blauwe tinten zoals: Riverside en Airy Blue. Maar ook de kleuren; Aurora Red, Lush Meadow, Spicy Mustard, Warm Taupe en Bodacious staat hier goed bij. Grijstinten geven ook een mooi contrast aan deze warme kleur.

POTTER’S CLAY

potters-clay-pantone-fall-winter-2016-2017

Stella McCartney / Stella McCartney / Stella McCartney

Dit soort artikelen maak ik nu drie jaar en ik heb nog niet eerder opgemerkt dat Pantone dezelfde kleur selecteert voor hun top 10. Blijkbaar viel Aurora Red zo goed in de smaak bij designers dat de kleur ook volgend seizoen is gekozen.

Fashion kleuren herfst / winter 2014-2015

Deze flamboyante rode tint geeft je outfit meteen meer pit! Het is niet persé een najaarskleur maar gemixt met de juiste kleuren is Aurora Red zeer goed draagbaar.

Je kunt de kleur combineren met neutrale tinten zoals zwart, wit en grijs. Kleuren uit deze top 10 die goed bij de kleur passen zijn; Riverside, Sharkskin, Airy Blue, Potter’s Clay, Lush Meadow, Spicy Mustard en Warm taupe.

AURORA RED

aurora-red-pantone-fall-winter-2016-2017

Philipp Plein / Philipp Plein / Philipp Plein

De volgende opvallende en energieke kleur heet Lush Meadow. Bij deze kleur maakt het wederom niet uit welke kleur je huid heeft. Persoonlijk ben ik dol op groen maar deze tint is mij iets te heftig. Ik houd meer van de zachte of blauw/groene kleuren.

Wil je graag een statement maken combineer dan deze kleur met Aurora Red of Bodacious. Wil je het iets meer ingetogen houden dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor zwart, Dusty Cedar of Spicy Mustard.

LUSH MEADOW

lush-meadow-pantone-fall-winter-2016-2017

Barbara Bui / Barbara Bui / Barbara Bui

Een kleur die altijd mijn aandacht trekt in winkels zijn kleuren zoals Spicy Mustard. Persoonlijk vind ik deze kleur erg mooi staan bij een getinte huidskleur.

Spicy Mustard zul je dit najaar vaak gecombineerd zien met donkerblauw. Lichtere blauwtinten zoals Riverside of Airy Blue zou ook prima kunnen. De overige kleuren uit deze top staan allemaal bij Spicy Mustard. daarnaast kun je de kleur ook goed dragen bij zwart en wit.

SPICY MUSTARD

spicy-mustard-pantone-fall-winter-2016-2017

David Laport / David Laport / David Laport

De volgende kleur heet Dusty Cedar. Draag jij graag roze maar vind je deze kleur te fel voor het najaar denk dan eens aan deze kleur! Deze zachte bruin/roze kleur tint is ideaal om in het najaar te dragen.

Dusty Cedar kun je goed combineren met zwart zoals je hierboven in de collage kunt zien. Voor een zachter effect kun je beter voor andere neutrale bruine tinten kiezen. De kleur die hierna komt (Warm Taupe) past zeer goed bij Dusty Cedar. Houd je meer van opvallende combinaties kies dan voor Riverside, Airy Blue, Lush Meadow, Spicy Mustard of Aurora Red. Mintkleuren staan trouwens ook goed bij Dusty Cedar.

DUSTA CEDAR

dusty-cedar-pantone-fall-winter-2016-2017

Alberta Feretti / Paul Smith / Oscar de la Renta

De volgende kleur heet waarschijnlijk precies zoals je zou verwachten namelijk Warm Taupe. Het is een tijdloze, veilige basiskleur waarmee je qua kleuren eindeloos mee kunt combineren.

Voor een zeer basic look kun je Warm Taupe net als hierboven met soortgelijke tinten combineren voor een ton-sur-ton effect. Dit vind ik vooral bij dames met een lichte huidskleur goed staan. Ben je iets donkerder van huidtype en wil je Warm Taupe graag dragen dan kun je deze kleur het beste combineren met felle kleuren zoals; Aurora Red of Bodacious.

WARM TAUPE

warm-taupe-pantone-fall-winter-2016-2017

Ralph Lauren / Ralph Lauren / Ralph Lauren

Ik vind veel kleuren mooi en Bodacious is hier zeker één van! Het is een sprankelende kleur die je misschien niet gelijk zou verwachten voor dit najaar. Des te leuker dat juist zo’n heldere kleur dit najaar gezien mag worden.

Bodacious kun je combineren met zwart. Ben je niet vies van een dosis kleur dan kun je uiteraard ook gaan voor; Spicy Mustard of Lush Meadow. Een tussenweg kun je bereiken door de kleur te combineren met Airy Blue, Warm Taupe of Sharkskin.

BODACIOUS

bodacious-pantone-fall-winter-2016-2017

Alexis Mabille / Bluemarine / Roland Mouret

De kleuren die ik aankomend seizoen waarschijnlijk veel zal dragen zijn; Spicy Mustard, Bodacious en Potter’s Clay / Airy Blue hebben een gedeelde derde plek. Ik vind het altijd leuk om even mijn persoonlijke top 3 te benoemen en ik ben dan ook zeer nieuwsgierig naar jouw top 3. Dus laat het vooral weten in de comments!

Q: Wat zijn jouw favoriete kleuren?

handtekening blogberichten-

Evita

11 Comments

 1. Beantwoorden

  Jolanda

  7 augustus 2016

  Dat paarse vind ik erg mooi, alleen mijn man niet 😫

 2. Beantwoorden

  [email protected]

  7 augustus 2016

  Ik vind het groen en het donker oranje heel mooi!

  • Beantwoorden

   Evita

   17 augustus 2016

   De groene kleur vind ik iets te heftig maar de oranje kleur vind ik ook zeer mooi!

 3. Beantwoorden

  Julia

  8 augustus 2016

  Ik vind de opvallendere kleurtjes altijd leuk! Vooral die aurora red, love it!

 4. Beantwoorden

  Iris

  13 augustus 2016

  Wat een mooie kleuren!! Vooral die paarse vind ik helemaal geweldig!

 5. Beantwoorden

  Margo

  16 augustus 2016

  Dit is nou precies waarom ik zo gek ben op de winter. Wat een heerlijke kleuren!

  • Beantwoorden

   Margo

   16 augustus 2016

   En met winter bedoel ik dan natuurlijk herfst.

  • Beantwoorden

   Evita

   17 augustus 2016

   De seizoenen op zich spreken mij minder aan (ben een enorme koukleum) maar qua kleding vind ik de herfst en winter meestal wel het leukst..

 6. Beantwoorden

  Dascha

  17 augustus 2016

  Oh, dat ziet er echt geweldig uit!

  Love,
  Dascha

 7. Beantwoorden

  Lilia | Lily Like

  21 augustus 2016

  Ziet er veelbelovend uit! xo

 8. Beantwoorden

  Roos

  19 september 2016

  Ik ga zelf denk ik meedoen met de kleuren Riverside, Potter’s Clay en Dusta Cedar!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge