wella color charm before and after

WELLA Color Charm Toner T14 & T18 – before and after!

6 september 2015 8 Comments

Wie van bijna zwart naar asblond haar wil heeft een hele weg af te leggen. Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met highlights en sindsdien bleef ik maar lichtere lokken in mijn haar zetten. Toch bleven mijn haren goudgeel ipv asblond. Met verven zou ik het gewenste resultaat niet gaan halen kon mijn kapster mij vertellen dus ging ik op zoek naar alternatieven om het wel voor elkaar te krijgen.

wella color charm before and after


Als je je haar gaat blonderen of highlights laat zetten dan zal je haar opgelicht moeten worden. Hierbij wordt er pigment uit het haar ontnomen. Tijdens het oplichten komen er verschillende pigmenten vrij zoals rood, oranje en geel. In de laatste van het ontkleuren wordt het gele pigment verwijderd. Dit is tevens het moeilijkste pigment om helemaal uit het haar te verwijderen. In de praktijk betekent dit dat er bijna altijd een klein restje geel pigment in het haar overblijft.
Voor het verwijderen van een gele gloed kun je eens per week een zilvershampoo gebruiken. Dit had voor mijn haren nauwelijks effect hoewel ik de sterkste zilvershampoo van Keune gebruik. Wanneer een zilvershampoo niet het gewenste effect geeft kun je ook gebruikmaken van een toner die het geel in het haar neutraliseert. Op de blog van Misslanghaar.be las ik een artikel over de Wella Color Charm toners. Toevallig was ik toen net op vakantie dus ging ik in kapperswinkels daar op zoek naar deze toners omdat deze producten niet in Nederland verkrijgbaar zijn.
Een toner kun je na elke kleurbehandeling (om de 6 weken) gebruiken om je haar. Het voordeel van een toner is dat je het zelf thuis kunt doen en het beschadigd je haar veel minder dan wanneer je je haar gaat ontkleuren.
wella-color-charm-toner

wella-color-charm-toner-T18-T14

wella-color-charm-toners

Zoals je hierboven kunt zien heeft Wella toners in allerlei kleurschakeringen. Aangezien het zo moeilijk is om mijn haar te ontdoen de gele en oranje pigmenten besloot ik voor T14 en T18 te gaan. Helaas was ik niet de enige die op zoek was naar deze toners. In welke Sally Beauty of kapperswinkel ik tijdens de eerste weken in de VS kwam, overal waren deze toners uitverkocht! Tijdens de laatste dagen scoorde ik gelukkig de toners in Miami op de een na laatste dag van de vakantie! Op Ebay kun je deze Color Charm toners bestellen voor €11,00 inclusief verzendkosten. In de VS betaal je maar $3,99 per pakje. Omdat ik geen flauw benul had hoeveel toners ik nodig zou hebben voor een beetje effect besloot ik 3 pakjes mee te nemen. Meer weten over de soorten haarkleuringen en toners van Wella check dan: http://media.wella.com/professional/m/pdf/WCC_Education_Book-English.pdf

wella-color-charm-toner-T18

wella-color-charm-toner-T18-lightest-ash-blonde

De volgende benodigdheden kun je allen kopen in een kapperswinkel:

 • 2x Wella Color charm T18 & 1x Wella Color Charm T14
 • Waterstofperoxide van 6% (20 volume)
 • Een maatbeker
 • Een plastic mengbakje
 • Een applicator

De verhouding bij dit product is een op twee. Dat betekent dat je bij één verpakking toner van 50 ml, 100 ml waterstofperoxide van 6% moet mengen. In mijn geval gebruikte ik 3x 50 ml dus moesten we daarbij 300 ml waterstofperoxide aan toevoegen. Beide producten vermeng je goed met je applicator totdat er een gel achtige textuur ontstaat. Let op! De geur van deze toner is echt verschrikkelijk sterk en daarom raad ik je af om de geur in te ademen.

Wella_color_charm_how-to

Wella_color_charm_t18-t14-how-to-use

Wella_color_charm_t-14-t18-how-to-use

bron foto’s : Misslanghaar.be

Wanneer je mengel klaar is kun je de toner gaan aanbrengen met de applicator. Vanwege de structuur glijdt het product makkelijk van je kwast, dus kijk hier mee uit. Het aanbrengen van de toner in je haar gaat makkelijk. Mijn haren waren van tevoren nog toegetakeld met waterstofperoxide, vandaar dat mijn haar op de begin foto er niet uitziet. Mijn uitgroei is ontkleurd en geverfd en daarbij zijn er weer veel highlights in gezet.

De toner moet aangebracht worden op schoon handdoek droog haar, dus vandaar dat we er voor de foto geen stylingproducten in hebben gedaan. Omdat een toner met een laag percentage waterstofperoxide wordt opgebracht (dit maakt het ook sterker dan een zilvershampoo omdat door de waterstofperoxide de haarschubben open gaat staan waardoor het pigment er makkelijker door opgenomen kan worden) is de kans op haarbeschadiging minimaal.

Na het aanbrengen zal de kleur veranderen in paars, een kleur die oranje en gele tinten neutraliseert. De toner kun je 30 minuten in laten werken. Geadviseerd wordt om regelmatig de kleur te checken ondertussen omdat de inwerktijd kan variëren.

wella-color-charm-toner-t14-t18-before-after

Helaas zag ik pas achteraf dat de before foto niet helemaal scherp is geworden, dus vergeef me! Zoals je ziet heeft de toner vooral mijn haar bovenop een stuk koeler en matter gemaakt. Zelfs heb ik nu enkele grijs assige plukjes in mijn haar waarbij ik nooit gedacht had dat dat met mijn haar kon. Misschien zie jij geen wereld van verschil maar je kunt er vanuit gaan dat de toner vele malen beter zal pakken bij jouw haar! Ik kan je deze toner van Wella dan ook zeker aanbevelen..

Q: Heb jij ervaring met haar toners?

Lots of Love Evita lichtrood

Evita

8 Comments

 1. Beantwoorden

  Jamey - Beauty Unboxing

  7 september 2015

  Prachtig resultaat!
  Jamey – Beauty Unboxing onlangs geplaatst…Coolsculpting FAQMy Profile

 2. Beantwoorden

  Natiza

  7 september 2015

  Ik heb eigenlijk nog nooit een toner gebruikt oeps :$
  Natiza onlangs geplaatst…MAC pro longwear foundationMy Profile

 3. Beantwoorden

  sabrijana

  29 februari 2016

  Dag Evita,

  Ik had een vraagje over de Wella Color Charm Liquid Permanent Hair .
  Ik zou heel graag willen weten waar je dat kunt kopen of bestellen, ik heb overal op internet gezocht maar lukte mij helaas niet om het te vinden. Ik hoor graag van u terug.

  Groetjes, Sabrijana

  • Beantwoorden

   Evita

   1 maart 2016

   Hi Sabrijana, dit product is inderdaad lastig verkrijgbaar in Nederland. Ik weet dat je de toner sowieso op Ebay kunt bestellen. Succes! Groeten Evita

  • Beantwoorden

   Leona

   14 november 2017

   Op marktplaats staan ze ook soms.

 4. Beantwoorden

  tina

  4 september 2016

  hi!
  ik ben ook inderdaad op zoek naar een goede toner! ik vraag me alleen af of dit uiteindelijk ook je haar beschadigd :/

 5. Beantwoorden

  FirstChara

  9 oktober 2017

  I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn extra
  cash every month because you’ve got high quality content.
  If you want to know how to make extra money, search
  for: Mrdalekjd methods for $$$
  FirstChara onlangs geplaatst…FirstCharaMy Profile

 6. Beantwoorden

  Diana

  13 april 2018

  Hello! Thank you for your information, it is very valuable! I’m going to use the Wella color charm T18 with developer 20 according to your post. However, I have some doubts: the first is that my hair is dark blond with many gray hair and I have a beautiful balayage and very well done 7 months ago. I changed country and now I have no way to keep it. My hair has grown and I decided to cover the roots and disguise the gray by doing some wicks with Olia Bleach de Garnier in the front, I had never done it myself and the wicks in general were good (at least the distribution) because they disguise what I want, but the color is terrible !!!! They were carrot color. How can I apply the mixture to refine only the orange fuses? I tried to see if I could re-select exactly the orange hair and it’s impossible! I would like to know if I can apply the Wella mixture on all the hair without dyeing everything or getting stained, my idea is only to qualify the new wicks, not the previous ones because those are fine. How do I select only a few wicks in the root that is what I have orange? If I apply the T18 matting on my balayage made a long time ago, will the color change radically? Help me, Thanks !!!!!!!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge