Een dag voordat ik naar Zuid-Afrika vertrok kocht ik het W7 palette In The Nude om te vergelijken met mijn geliefde Naked 3 palette van Urban Decay. Je leest in dit artikel welke palette mijn voorkeur geeft en laat ik je vergelijkende ooglooks zien..

W7 VS NAKED 3 palette

In Chicago kocht ik bij Ulta (soortvan Sephora) het Naked 3 palette voor omgerekend €37,- en ik ben er super tevreden over. Wil je het uitgebreide artikel over het Naked 3 palette met swatches lezen? Klik dan hier!

Bij o.a. DA en Op=Op verkopen ze sinds een tijdje dupes van de razend populaire Naked 1,2, en 3 palettes voor maar €7,99 per stuk! Ik kocht het palette In The Nude van W7 om deze eens te vergelijken met mijn Naked 3 palette.

Urban Decay-W7 in the nude

Verpakking
Het palette van Urban Decay zit verpakt in een doosje en het W7 palette wordt ‘los’ geleverd. Op het eerste gezicht lijken de verpakkingen zeer veel op elkaar. De vorm en de kleuren van het palette heeft W7 volledig gekopieerd van Urban Decay. Het materiaal van het W7 palette voelt alleen goedkoper aan. De binnenkant levert meer verschil op. De verpakking van Naked 3 is volledig in de roségouden tint terwijl de oogschaduws van het W7 palette in een zwart goedkoop ogende omhulling zitten.
De palettes bevatten 15,6 gram oogschaduw (12 x 1,3 gram), daarnaast hebben beide cosmeticamerken hebben de oogschaduws namen gegeven. Urban Decay zette ze aan de binnenkant van het palette onder de oogschaduw en W7 op de achterkant van de verpakking. W7 had dit van mij wel beter mogen kopiëren van Urban Decay.
Het grootste verschil wat verpakking betreft is dat het Urban Decay palette een grote spiegel heeft die bij het W7 palette ontbreekt. Omdat de verpakking van Naked 3 luxer is dan In The Nude is het logisch dat het palette daarom zwaarder aanvoelt. Voor de gein heb ik de palettes gewogen.

W 7 In the Nude = 200 gram
Urban Decay Naked 3 = 270 gram

W7 in the nude palette

Urban Decay Naked 3 palette

Naked 3 palette W 7 palette

Kwasten

Hier ben ik vergeten om close-up foto’s van te maken, shame on me, maar eigenlijk vind ik de kwasten het minst interessant van de palettes. Zowel het Naked 3 als het W7 palette hebben een dubbelzijdige kwast. De kwast van het Naked 3 palette heeft één platte stevige kant waarmee je oogschaduw dekkend aan kunt aanbrengen. De andere kant is een fluffy kwast die geschikt is om de oogschaduws te blenden. De kwast van het W7 palette heeft aan de ene kant een sponsapplicator en aan de andere kant een smalle fluffy kwast waarmee je kunt blenden. De kwast van het Urban Decay palette is van een stuk betere kwaliteit dan de kwast van het W7 palette.

Swatches

Als je de swatches nog groter wil zien klik dan op de foto! Je kunt daarna nog vaker inzoomen op de foto.

Naked 3 w7 palette swatches

Latte (W7) & Strange (Urban Decay) ~ Latte heeft duidelijk minder pigment dan Strange. Strange oogt wat meer roze en Latte meer geel.

Angel (W7) & Dust (Urban Decay) ~ Zowel Angel als Dust zijn érg korrelig van structuur en je moet goed oppassen voor fall-out. Qua structuur lijken ze erg op elkaar maar qua uiterlijk wat minder. Dust bevat meer glitters en is warmer van kleur van Angel. Qua structuur dekt Angel beter dan Dust.

Venice (W7) & Burnout (Urban Decay) ~ Venice is meer perzik van kleur en Burnout heeft een koeleroze kleur.

Marilyn (W7) & Limit (Urban Decay) ~ Limit is dieper van kleur en heeft meer pigment dan Marylin. De structuur van de oogschaduws komen wel goed overeen.

Copper Pot (W7) & Buzz (Urban Decay) ~ De kwaliteit en structuur komt sterk overeen maar Buzz is iets koeler van kleur van Copper Pot.

Sun Kissed (W7) & Trick (Urban Decay): Trick is een stuk romiger en intenser dan Sun Kissed.

Alice (W7) & Nooner (Urban Decay) ~ Nooner is iets donkerder en intenser van kleur.

Bad Manners (W7) & Liar (Urban Decay) ~ Liar doet iets meer paars aan dan Bad Manners.

Coffee Cup (W7) & Factory (Urban Decay) ~Coffee Cup is warmer van kleur en Factory koel.

Mud Slide (W7) & Mugshot (Urban Decay) ~ Mugshot is ook hier weer wat intenser en gepigmenteerder dan Mud Slide van W7.

Tokyo (W7) & Darkside (Urban Decay) ~Tokyo is iets lichter en zachter qua structuur.

Fashionista (W7) & Blackheart (Urban Decay) ~ Blackheart is een lastige kleur om te kopieren maar W7 heeft mij zeker niet teleurgesteld. Blackheart is dieper van kleur en bevat meer fuchsiaglitters.

Op het eerste gezicht lijken de swatches zeer veel op elkaar. Laat je het (zon)licht er van de zijkant op schijnen dan zie je de metallic finish van de Urban Decay oogschaduws een stuk beter. Het verschil tussen de swatches zie je dan ook goed, maar dit was helaas lastig om te fotograferen.

Uiteindelijk gaat het om het resultaat en daarom besloot ik twee gelijke ooglooks te maken om te zien welke palette het fijnst werkt en de kleuren het beste tot zijn recht komen. Voor mijn ooglook gebruikte steeds dezelfde basis; een oogschaduw primer van Urban Decay (original), jumbo eye pencil (604 Milk), Maybelline Pulse Perfection vibrating mascara en de calligraph ultra slim eyeliner pen van Catrice. Op mijn ooglid bracht ik Trick/Sunkissed aan. In mijn gehele arceboog Alice/Nooner. In het buitenste gedeelte van de arcadeboog bracht ik Bad Manners/Liar en daarover Fashionista/Blackheart aan.

Urban Decay Naked 3 ooglook

W7 in the nude ooglook

Gebruiksgemak

Het grote verschil tussen beide palettes zit ‘m in het gebruiksgemak. De oogschaduws van het Naked 3 palette zijn romiger en intenser van kleur en daardoor makkelijker aan te brengen en te blenden. De oogschaduws van het W7 palette zijn over het algemeen korreliger waardoor fall-out op de loer ligt en je meerdere lagen van dezelfde kleur moet aanbrengen om ongeveer hetzelfde effect te krijgen als bij Urban Decay’s palette.

Houdbaarheid

Door een goede basis te gebruiken verleng je de houdbaarheid van je ooglook. Bij zowel Naked 3 als In the Nude bleef mijn ooglook de hele dag op zijn plek zitten.

Conclusie

Allereerst chapeau voor W7 die een ontzettend goede dupe van het Naked palette heeft weten te maken. Op verpakking wint Urban Decay met grote voorsprong. De verpakking oogt een stuk sjieker en daarnaast vind ik de spiegel een dik pluspunt (W7 watch and learn). De kwast van Urban Decay is een stuk beter dan de kwast bij het W7 palette. Het verschil kwaliteit van de oogschaduws bij het swatchen is eigenlijk maar minimaal. Alleen de oogschaduws Liar, Mugshot en Blackheart van Urban Decay zijn een stuk beter dan Bad Manners, Mud Slide en Fashionista van het W7 palette.
Qua gebruik van de oogschaduws is er helaas geen ontkennen meer aan, Urban Decay is gewoon veel beter van kwaliteit. De kleuren zijn veel intenser en blenden veel beter dan bij het W7 palette.
Wanneer we het over de prijs hebben dan wint het W7 palette in het Nude het uiteraard van het Naked 3 palette. Het palette van W7 is betaalbaar voor iedereen, terwijl je bij het Urban Decay palette toch wel een moet nadenken voordat je (in mijn geval) €37,00 op je creditcard laat aftikken.

Mijn eindconclusie is dat W7 echt ontzettend goed zijn best heeft gedaan om Urban Decay te kopiëren maar “helaas” is de kwaliteit van Naked 3 een stuk beter! Mocht je eraan zitten te denken om Naked 3 aan te schaffen maar twijfel je nog een beetje, dan kun je natuurlijk eerst eens het palette van W7 proberen. Ben je helemaal weg van de kleuren dan zal het Naked 3 palette van Urban Decay zeker geen miskoop worden!

Q: Welk palette zou jij kiezen?

Lots-of-Love

Evita

19 Comments

 1. Beantwoorden

  Michelle Kaiser

  16 juli 2014

  Ik denk dat ik, als ik hem zelf zou moeten kopen, voor Urban Decay gaan. Waarom? Ik vind W7 toch een beetje gek. Niet gek op een domme manier, maar het voelt een beetje raar.
  Ook heb ik gelezen dat de kleuren, bij het blenden, dermate op elkaar gaan lijken. Hopelijk begrijp je wat ik bedoel.

  • Beantwoorden

   Evita

   16 juli 2014

   Begrijp helemaal wat je bedoelt! De kleuren van het W7 palette lijken bij het blenden te vervagen waardoor het kleurverloop teveel in elkaar overloopt. De oogschaduws van Urban Decay zijn veel makkelijker om mee te werken en geven veel meer pigment af!

 2. Beantwoorden

  Jasmijn

  16 juli 2014

  Fijn artikel! De paletten lijken echt bijna identiek op elkaar 🙂

 3. Beantwoorden

  Jaimy en Laura

  16 juli 2014

  Wat een fijne vergelijking!! Ik vind de kleuren van de W7 palettes erg mooi, maar ze zijn wel een beetje korrelig.

 4. Beantwoorden

  Beautydagboek

  16 juli 2014

  Leuke vergelijking! Toch zou ik nu eerst voor het W7 palette gaan omdat ik dat net een fijner prijsje vind 🙂 Ik vind het verschil niet zodanig groot dat ik er meer voor zou willen betalen, haha.

  • Beantwoorden

   Evita

   16 juli 2014

   Had ik ook gedaan als ik het Naked 3 palette nog niet zou hebben! Het verschil zit ‘m alleen in de kwaliteit van het pigment en het gebruiksgemak, dus daar zou je de extra tientjes voor over moeten hebben..

 5. Beantwoorden

  Jessica

  16 juli 2014

  Jeetje, die kleuren lijken erg op elkaar! Ik vind het niet erg dat de metallic shimmer van de Naked palettes niet zo erg is in de W7, vind dat toch minder mooi. Ik ga zeker eens kijken of ik er ook eentje op de kop kan tikken, €8,- is geen geld!

 6. Beantwoorden

  Sylvana

  16 juli 2014

  Wat een fijn artikel! Goede vergelijking! Gezien het prijsverschil zou ik toch voor het palette van W7 gaan denk ik!

 7. Beantwoorden

  Jolienne

  16 juli 2014

  Ik heb zelf de Urban Decay Naked3 en zou hem niet kunnen missen. Maar ik zou de W7 In The Nude ook een kans willen geven.

 8. Beantwoorden

  Thebeautydelivery

  17 juli 2014

  Ik heb het Naked 3 palette, love it!

 9. Beantwoorden

  Nicole

  20 juli 2014

  Superleuk artikel. Ik heb ook beide palettes en ze zijn beide erg mooi. Leuk om ze zo naast elkaar te zien.

 10. Beantwoorden

  Babs

  21 juli 2014

  Goede en duidelijke review. Ik zou het liefst voor de real thing gaan, de fall-out en pigmentatie is bij de goedkopere merken toch minder. Ik zit te denken, hoeveel verschil s er tussen bv. de W7 en andere oogschaduw merken? Ik denk hierbij aan budgetmerken. Want ik vraag mij af of de overeenkomst meer zit in het uiterlijk van de verpakking en dezelfde kleurcombinaties naast elkaar.

  • Beantwoorden

   Evita

   21 juli 2014

   Dankjewel Babs! De overeenkomst zit ‘m niet alleen in de verpakking maar ook zeker weten in de kwaliteit van de oogschaduws. Zoals je kunt zien bij de swatches zijn bijna alle kleuren exact kopieën alleen is zijn de oogschaduws van Urban Decay over het algemeen romiger, beter te blenden en meer metallic van glans..

   • Beantwoorden

    Babs

    21 juli 2014

    Ja, Urban Decay is kwalitatief mooier. ik ga over een tijdje op zoek naar de matte versie van dit merk. Metallic durf ik op mijn leeftijd niet meer aan…;)

    • Beantwoorden

     Evita

     21 juli 2014

     Een matte versie van dit palette zou ook fantastisch zijn!

 11. Beantwoorden

  Sascha

  21 juli 2014

  Mooie ooglook!

 12. Beantwoorden

  Anna

  31 juli 2014

  Wat een super leuke post, lekker uitgebreid en mooie foto’s! Qua prijs zou ik toch voor het W7 palette gaan, ook al heb je dan misschien wat meer laagjes nodig voor hetzelfde resultaat. X

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge