Langzamerzeker is de sneakertrend overgewaaid naar Nederland. Vooral de Nike Roshe Run en Free run heb ik al ontelbare keren voorbij zien komen op Nederlandse blogs. Hoewel ik het een leuke trend vind, was ik toch op zoek naar een wat exclusiever model. Tijdens mijn trip in New York City kwam ik een paar hele toffe tegen die ik jullie in dit artikel laat zien..

on swiss running shoes

New York City is geliefde shoppingcity wat mode en beauty betreft. Naast een behoorlijke beauty wishlist (klik hier!) wilde ik ook graag leuke kleding kopen én wilde ik op zoek naar leuke sneakers. Ik had namelijk op verschillende blogs gelezen dat je in NYC terecht kunt voor exclusieve sneakers.

In ons reisgidsje 100% New York City was West, gelegen in the Upper West Side, the place to be voor sneakers. De collectie viel mij tegen dus zat er niets anders op dan nog meer te winkelen. Een van de leukste malls die ik heb bezocht was het Columbus Circle mall gevestigd aan Columbus Ave. In dit winkelcentrum vind je winkels zoals Sephora, H&M, Bebe en L’occitane.

Mijn vriend dag op de tweede verdieping de New York Running company en wilde er wel even een kijkje nemen en daar vond ik mijn ultieme sneakers! Het merk was mij nog totaal onbekend, maar de sneakers zijn van ON. Het bedrijf is gevestigd in Zurich (Zwitserland) en richt zich op hardloopschoenen.

ON heeft vijf soorten modellen en ik koos voor het Cloud, het lichtgewicht model. De schoenen zijn ongelooflijk licht en ik voel ze nauwelijks om mijn voeten zitten. De schoenen zijn gemaakt van zero gravity foam wat de schoenen zo licht maken. De zool bestaat uit 16 uitgeholde pods die voor demping zorgen. De veters zijn gemaakt van elastiek zodat je geen veters hoeft te strikken. Het model Cloud was verkrijgbaar in twee kleuren, zachtroze met grijs (zie foto hieronder) en antraciet met fluorroze. De laatste kleurencombinatie vond ik meteen helemaal te gek.

on_cloud_pink

Omdat het model behoorlijk smal leek vroeg ik maar meteen om de kleinste maat die ze hadden. Ik heb maat 35,5 en ik hoopte dat er nog een paar 36 zou zijn. De verkoper kwam terug met het roze paar in maat 36,5 en het zwarte paar in maat 37,5. Het roze model zat als gegoten en liepen als wolkjes maar de kleur stond mij niet aan. Hoewel de andere hardloopschoenen 2 maten te groot waren zaten ze eigenlijk best prima.

Toch leek het mij verstandig om nog maar eens verder te kijken bij andere schoenenwinkels of ze misschien “mijn” kleur sneakers in een kleinere maat voorradig hadden. Om een lang verhaal kort te maken, Stefan en ik hebben heel wat sportwinkels gehad, maar niemand had het model in zwart met neon roze. Dus een paar dagen later besloten we maar weer terug te gaan naar de New York Running company. Daar vertelde een andere verkoper ons dat de kleur die ik graag wilde exlusief verkrijgbaar was bij alleen hun winkel en dat ze nergens online of bij een andere winkel te vinden waren.

exclusieve sneakers

on swiss running shoe close up

on cloud running shoe

running shoes swiss engineering

“With those sneakers, you’ll be the coolest kid on the block” zei hij wat ik wel een grappige uitspraak vond. Ik ging overstag en besloot ondanks dat de schoenen 2 maten te groot waren ze mee te nemen naar Nederland en ik ben nog steeds erg blij met die beslissing!

on hardloopschoenen

De hardloopschoenen van ON kostte $119,- wat omgerekend zo’n €86,- is.

Q; Wat vind jij van deze sneakers?

Lots of Love Evita antraciet

Evita

9 Comments

 1. Beantwoorden

  Natascha

  21 mei 2014

  Ik vind ze wel gaaf! De roze ziet er ook leuk uit. Zijn ze ook echt geschikt voor het hardlopen?

  • Beantwoorden

   Evita

   21 mei 2014

   jazeker! Ze zijn echt gemaakt voor hardlopen. Ik heb ze al getest en je voelt ze niet eens aan je voeten (zo licht) en de demping is ook erg goed!

 2. Beantwoorden

  Milou

  22 mei 2014

  Vette sneakers! Ik vind ze heel bijzonder!

 3. Beantwoorden

  Lana

  22 mei 2014

  Gaaf dat je zulke exclusieve sneakers hebt gevonden! Ik kende het merk ON nog niet..

 4. Beantwoorden

  Axelle

  22 mei 2014

  ooh ze zijn leuk!

 5. Beantwoorden

  Claudia

  24 mei 2014

  Ze zien er echt te gek uit en lekker comfortabel. Je bent in ieder geval uniek met je schoenen.

 6. Beantwoorden

  Florentine

  26 mei 2014

  Super leuke schoenen! Die kleur is ook gaaf!

 7. Beantwoorden

  mandy

  27 mei 2014

  Supergave sneakers zeg! Jammer dat ze alleen maar verkrijgbaar zijn bij the Running Company 🙁

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge