Al een half jaar liep ik met de gedachte om visitekaartjes te laten maken voor mijn blog alleen maakte ik er telkens geen tijd voor. Afgelopen week bezocht ik voor het eerst een persevent. Dat was mijn que om aan de slag te gaan met visitekaartjes. In het artikel lees je over mijn ervaringen met Vistaprint en zie je het eindresultaat!

business card holder

Ik had natuurlijk voor een basis wit visitekaartje met een standaard zwart lettertype kunnen gaan, maar dat is übersaai! Allereerst heb ik voor mijzelf een eisenlijstje gemaakt waaraan mijn visitekaartje moest voldoen:

 • betaalbaar
 • opvallen in de massa
 • lay-out en huisstijl moeten aansluiten op mijn blog

Zo dat was dat, nu kon het speurwerk beginnen. Ik ging het internet op om reviews te lezen waar ik het beste mijn visitekaartjes kon bestellen en dat bleek Vistaprint te zijn. De keuze was verreweg het grootst bij deze site en daarnaast ook nog eens heel erg voordelig (althans dat dacht ik).

Verder ging ik op zoek naar de visitekaartjes van mijn concullega’s. Wat mij erg opviel is dat bij beautyblogs de kleur roze nogal overheerst en bij fashion blogs de kleur crème erg geliefd is. Om op te vallen in de massa leek het mij verstandig om andere kleuren te kiezen, hoewel crème met roze zeker een mooie combinatie is!

Nu dat uitgezocht was ging ik verder met het ontwerp voor mijn visitekaartjes. Het liefst wilde ik een strak visitekaartje, met een mooi lettertype en het liefst een afbeelding die mijn blog samenvat. Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik een ontwerp tegen zou komen naar mijn smaak maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

visitekaartjes

Na het spelen met de tekst was mijn visitekaartje klaar en kon ik ze bestellen. Voor mijn gevoel belandde ik opeens op de site van RyanAir en bestookte Vistaprint mij met hun bijverkoop. Of ik geïnteresseerd was in een gratis visitekaartjeshouder. Hmm wel leuk en als het toch gratis is.. Met één klik gooide ik mijn gratis visitekaartjeshouder in het digitale winkelmandje, maar Vistaprint bleek nog niet klaar met mij te zijn. Misschien wilde ik wel een mooie tekst op mijn visitekaartjeshouder, met bijbetaling van 10 Euro en nog wat centen was dit mogelijk. Hier had ik geen interesse in en wilde afrekenen maar daarvoor moest ik nog heel wat pagina’s aan met matchende sleutelhangers, pennen, stickers en meer van die onzin doorscrollen.

Na het invoeren van mijn persoonlijke gegevens kon ik eindelijk afrekenen en wat schetste mijn verbazing je betaalt minimaal €8,40 aan verzendkosten oplopend tot bijna €30,- voor een spoedbestelling (waar je alsnog 2 dagen op moet wachten)! Ga je voor de goedkoopste optie dan mag je maar liefst twee weken wachten op je bestelling. Bij grote bedrijven als Vistaprint had ik eigenlijk gratis verzending verwacht.

Dus ging ik maar even op zoek naar een kortingscode om de verzendkosten te compenseren want hey ik ben nu eenmaal gek op korting. Op een site met een verzameling aan codes kwam ik een kortingscode eentje 40% op mijn bestelling. Hoppa ingevoerd en wat bleek mijn rekening veranderde en werd €5,- duurder. Huh? Dat was vreemd, dus ging ik opnieuw op zoek naar een andere code, maar op de een of andere manier kreeg ik de eerste code er niet meer uit en bleef het bedrag duurder dan wanneer ik zonder korting zou bestellen.

Uit principe ging ik hier al niet meer akkoord en heb ik tot twee keer toe mijn visitekaartje helemaal opnieuw moeten maken omdat elke keer het eindbedrag verschilde en ik de ene keer een gratis visitekaartjeshouder kreeg en de andere keer een stempel (die ik niet hoefde). Mocht je dus een bestelling doen bij Vistaprint, ze hanteren verschillende tarieven dus let hier goed op!

De meest gunstige manier voor mij om de visitekaartjes te bestellen was om Vistaprint drukwerk – 250 visitekaartjes voor €9,99 te Googlen en daarbij een kortingscode voor minder dure verzendkosten te gebruiken. Voor 250 visitekaartjes betaalde ik inclusief verzendkosten €23,52 wat op €0,09 cent per visitekaartje neerkomt. Ik deed mijn bestelling op vrijdag en maandag had ik ze al in huis. De timing kon niet beter want de volgende dag wilde ik ze graag meenemen naar een event.

Zoals jullie al door hebben ben ik niet laaiend enthousiast over de bestelprocedure van Vistaprint, maar hopelijk maken mooie visitekaartjes alles weer goed.

business cards

visitekaartjes blog

visitekaartjes beautyblog

visitekaartjes fashion blog
visitekaartjes in kleurvisitekaartjeshouder

Of ik blij ben met het eindresultaat? Jazeker! De visitekaartjes passen goed bij mijn blog vind ikzelf. De vrouw op mijn visitekaartje heeft een donkere huidskleur, lang golvend haar en draagt make-up plus accessoires. Het had een getekende versie van mij kunnen zijn!

In de toekomst zou ik graag een logo willen voor mijn blog en misschien nog een op maat gemaakte lay-out. Tegen die tijd zal ik vast weer nieuwe visitekaartjes gaan ontwerpen, maar tot die tijd blijven deze kaartjes in mijn business card houder zitten!

Q: Wat vind jij van mijn visitekaartjes?

Lots of Love Evita blauw-groen

Evita

11 Comments

 1. Beantwoorden

  Jaimy en Laura

  17 mei 2014

  Wat zijn ze mooi geworden!

 2. Beantwoorden

  Natascha

  17 mei 2014

  Ze zijn mooi geworden! En de houder vind ik ook heel strak, mooi! Jammer alleen dat bedrijven als Vistaprint altijd met verborgen kosten komen, of super hoge verzendkosten.

  • Beantwoorden

   Evita

   17 mei 2014

   ja dat viel mij eigenlijk wel een beetje tegen van ze..

 3. Beantwoorden

  Michelle Kaiser

  17 mei 2014

  Wat zijn je visitekaartjes leuk zeg.
  Goede keus.

 4. Beantwoorden

  Marlies (Golden Mirrors and Pink Bows)

  17 mei 2014

  Ondanks al de tegenslag zijn ze toch echt mooi! Het design is top! En de prijs die je betaald hebt, is denk ik wel ok voor 250 kaartjes. Ik heb ook zoiets betaald…

 5. Beantwoorden

  Gwendelien

  18 mei 2014

  Je kaartjes zijn mooi en vallen idd op! Ik heb er heel lang over gedaab voordat k het besluit nam om kaartjes bij vistaprint te bestellen. Natuurlijk betaal je meer dan ze aangeven maar na ontvangst van mijn kaartjes was ik het allemaal vergeten. Ik had ze binnen een week binnen 🙂

  • Beantwoorden

   Evita

   18 mei 2014

   Dankje Gwendelien! Een week valt ook nog wel mee..

 6. Beantwoorden

  Beautydagboek

  19 mei 2014

  Ze zijn erg mooi geworden Evita!

 7. Beantwoorden

  Srilanka02

  19 mei 2014

  Ze zien er heel mooi uit!
  Super zelfs…

 8. Beantwoorden

  imfashionstoned

  20 mei 2014

  Super leuk gedaan zeg!!! Ziet er erg pro uit 🙂

  Liefs,

  Irene

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge