sombre-haar-trend

Dé haartrend voor 2014 – SOMBRE HAIR & mijn eigen nieuwe kapsel

2 februari 2014 16 Comments

HAPPY NEW HAIR! Nog nooit heb ik zo lang het internet moeten afstruinen om inspiratie te vinden voor een nieuw kapsel, maar het is me gelukt! Vorige week woensdag ging de schaar in mijn haar en de volgende dag heb ik mijn haren laten verven. Benieuwd wat dé haartrend van 2014 inhoud, of wil je mijn nieuwe haren zien? Lees dan snel verder..

sombre-haar-trend

sombre hairBegin dit jaar had ik een artikel (klik hier) geplaatst waarin ik vertelde dat ik highlights steeds interessanter begon te vinden. Daarnaast vertelde ik dat ik mijn haar eigenlijk alleen maar toe vertrouw aan één persoon, die naast dat zij één van mijn beste vriendinnen is ook nog eens heel goed overweg kan met een schaar en een tube verf. Voor de nieuwste trends op haargebied klop ik dan ook altijd bij Tatiana aan. Normaal gesproken zijn er altijd duidelijke en verschillende haartrends zichtbaar, maar 2014 wordt niet het jaar van de meest waanzinnig leuke trends ben ik bang.

Dé haartrend voor 2014? De sombre look. De naam klinkt misschien een beetje triest en treurig, maar dat is het niet. Op het gebied van haarkleuring werd dip-dye en ombre haar de afgelopen jaren erg populair! Dip-dye is de meest heftige trend van beide waarbij alleen het onderste gedeelte van het haar geverfd wordt en het kleurverloop vrij sterk is. Vaak wordt er bij dip-dye ook gebruik gemaakt van hele opvallende kleuren of zachte pasteltinten.

Jessie-J-Hair

Voor de dip-dye trend was er ombre, waarbij het haar meerder kleurschakeringen heeft, meestal van een donkere kruin naar lichte haarpunten. De omgekeerde versie kreeg de naam reversed ombre. Op zowel ombre als dip-dye zijn vele variaties mogelijk, Google en Pinterest staan er vol mee. Eerder schreef ik al eens het artikel; To dye for ombre hair, met allerlei mooie voorbeelden (klik hier)

dip-dye-hair

Sombre staat voor subtle ombre of soft ombre en is het meer naturelle, subtielere zusje van de ombre. Waar bij de ombre het verschil tussen kruin en punten duidelijk mocht zijn, is de overgang bij de sombre haarkleuring een stuk zachter. De sombre werkt met veel meer verschillende kleurnuances: het pallet blijft binnen 1 kleur, maar in verschillende nuances die elkaar opvolgen voor een geleidelijke overgang van donker naar steeds lichter. Snap je het nog?

sombre hairBlijkbaar heb ik voor mijn dip-dye avontuur eigenlijk rondgelopen met sombre hair aangezien ik een subtiele ombre had met vier haarkleuren (van aubergine, naar koper naar donkerblond naar blond) Omdat ik telkens iets nieuws wil was de sombre trend voor mij geen optie meer.

In eerste instantie trok vooral het kapsel van Kim Kardashian mijn aandacht, maar mijn keuze ging uiteindelijk naar een Kim van Nederlandse bodem en dan heb ik het niet over Kim Holland maar Kim Feenstra. In de Cosmopolitan van afgelopen december stond een mooie fotoshoot van Kim met een clip in pony en geweldige kleding. Maar dat kapsel, daar werd ik spontaan verliefd op! Uiteindelijk koos ik voor het kapsel van Kim Feenstra en de highlights van Kim Kardashian.

Kim Feenstra, Cosmopolitan shoot

Bij Mascoto hair&beauty, een tamelijk nieuwe salon in Groningen waar je niet alleen terecht kunt voor je haar maar ook fijn kunt zonnen onder de zonnebank heb ik mijn haar door Tatiana laten verven. Binnenkort komt over deze salon nog een uitgebreid artikel.

Omdat ontkleuren van mijn haar gigantisch lang zou duren is mijn haar een dag daarvoor in model geknipt! In alle enthousiasme ben ik vergeten om een before kiekje te maken hoe mijn haar eruit zag, maar ik had alles op één lengte. Na het knippen zag mijn haar er zo uit; heel veel laagjes en geknipt in een V-vorm.

dip dye - highlights op donker haar

Na het knippen en uitdunnen had ik het gevoel alsof ik geen haar meer op mijn hoofd had, zo licht! Dat had ik veel eerder moeten doen! Op zich was mijn haar weer een stuk mooier en gezonder, maar ik besloot toch highlights te zetten. De pony heb ik voor nu achterwege gelaten, maar het kan maar zo dat ik ineens een pony heb over een tijdje. Op de foto’s hieronder zie je hoe mijn haar er uitziet. Voor de leuk heeft Tatiana nog even heel snel met de stijltang wat krullen gecreërd. Ik had mijn camera op een verkeerde stand staan dus de belichting is crap en daarom lijkt mijn haar een stuk geler dan in werkelijkheid. Hoewel ik normaal gesproken wat extremer te werk ga qua kapsel ben ik zeer tevreden over mijn geblondeerde lokken, voor nu dan…

Blonde highlights op donkerbruin haar

highlights en krullen

 Q:  Wat vind je van sombre hair en hoe vind je mijn nieuwe kapsel geworden?

Lots-of-Love

Evita

16 Comments

 1. Beantwoorden

  nikita

  2 februari 2014

  Leuke haartrend zou ik zelf ook nog eens proberen 🙂

 2. Beantwoorden

  Sanne

  2 februari 2014

  Wauw! Je nieuwe kapsel staat je geweldig! Ook de krullen! En komt er dan binnenkort een foto van je camera op een andere stand? Dan kunnen we de exacte kleur zien. Hier mag je heel trots op zijn 😉

  • Beantwoorden

   Evita

   3 februari 2014

   ahh dankje Sanne! Ik ga zeker weten binnenkort meer foto’s maken, alleen moet ik nog even iemand strikken om de foto’s te maken..

 3. Beantwoorden

  Isabel Cristina

  2 februari 2014

  Staat je heel mooi, net als de krullen!

 4. Beantwoorden

  Rosa

  2 februari 2014

  Je haar is echt heel mooi geworden!

 5. Beantwoorden

  Linda

  2 februari 2014

  Heel erg mooi meis! Inderdaad een stuk subtieler maar wel natuurlijker!

 6. Beantwoorden

  Wieteke

  2 februari 2014

  Wauw, het kapsel staat je heel mooi! Het omrandt je gezicht goed:) x

 7. Beantwoorden

  Marloes

  3 februari 2014

  Staat je heel mooi!

 8. Beantwoorden

  Jana

  6 februari 2014

  Heel erg mooi! x

 9. Beantwoorden

  Gwendelien

  14 februari 2014

  mooi hoor!

 10. Beantwoorden

  Iris - TBM

  15 februari 2014

  Wauw heel mooi! Ik ga het binnenkort ook een keertje doen!

 11. Beantwoorden

  Esmée

  16 februari 2014

  Wauw, heel erg mooi! Het haar van Lauren Conrad is sowieso super. Sombre staat jou echt goed. X

 12. Beantwoorden

  Sanne Marlijn

  23 februari 2014

  Leuke trend! Ik houd van het kapsel van Lauren Conrad:)

 13. Beantwoorden

  Sayarina

  18 maart 2014

  Je haar is heeel mooi gedaan!

  Liefs,
  Sayarina

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge